Pinsamt Svt

Torsdag 21 juni


Hade jag varit Sven Otto Littorin hade jag strypt reportern.

Trots att han vill kväva diskussionen i sin linda ställer han tillslut (Svt:s ordval) upp på en intervju för att förklara. Och förklara, det får han!
En tredje gång, fortfarande hyfsat lungt och sansat, förklarar att han examen stod på CV:et eftersom han tagit den i god tro och inte hade någon anledning att tro att det var en oseriös examen.
Bara för att hetsen ska sluta och för att folk ska få engagera sig i vad som är viktigt, för att han ska kunna engagera sig i det som är viktigt - sitt jobb - så har han plockat bort examen från CV:et på regeringens hemsida.
Men reportern verkar ha använt mikrofonen som tops för poletten ramlar inte ner.

"Men allvarligt talat...." säger Littorin och försöker för fjärde gången förklara för den hetsige terrier-reportern.
Sedan går det inte längre och Sven Otto går ifrån kameran.  Den ettriga terriern verkar tro att han ska sätta dit någon, att ett fruktansvärt brott har begåtts och att han minsann är den nye Aschberg/Högsta domstolen, så han sätter efter Littorin som får ta skydd bakom livvakten/pressekreteraren/nån.

Påstår inte att Sven Otto Littorin är oskyldig eller att han, om inte från början så kanske i efterhand fått reda på att universitetet inte uppfyllde kraven för att lämna ut nämnda examen.
Men man behöver inte försöka trycka ner folk och man kan faktiskt använda värdefull sändningstid till något som är viktigare när ändå inget nytt framkommer!
Pinsam journalistik Svt!


Vadå gula plastörhängen?

Måndag 18 juni

18 kjolar och 15 par byxor!

Jag vågade inte räkna tröjorna, för att inte tala om alla linnen och koftor! Jag skäms verkligen.

Från och med förraförra helgen gäller köpförbud i ett år framöver och jag har nu så sakteliga börjat rensa ut.

Jag tror inte att problemet ligger i konsumtionen utan i att jag är en liten hamster (Liten, söt och luden? ) som inte kan göra mig av med sina ägodelar.

Och eftersom jag inte anser mig konsumera speciellt mycket i jämförelse med andra kan jag inte låta bli att undra hur just dessa andra har det hemma. Har de stora berg av kläder som de aldrig använder eller slänger de helt enkelt tröjan efter tio tvättar då konsumtionsvärldens bäst före datum gått ut?

 

Enligt (det ack så inte tillförlitliga) Kvällsposten slängde varje svensk 3,5 procent mer sopor år 2006 än året innan. Det behöver ju inte säga någonting om någonting; 3,5 procent av vad?

Men jag har en känsla av att det är rätt maffiga siffror.

 

Försökte sälja av lite böcker innan jag åkte från Kalmar men det var lönlöst. Av ren vana kollar folk inte antikvariatet innan de går in på Akademibokhandeln, tar fyra och betalar för tre.

Aldrig trodde jag att jag skulle få men av att flytta men jag kan inte gå på stan längre, kan inte ens fönstershoppa. Jag blir lite lätt upprörd av att se gula plastörhängen för 49,90 och tolvåringar med tre H&M-kassar i var hand.

 

När mina föräldrar skulle köpa nya utemöbler i veckan fick jag spatt. För det första har de precis köpt nya utemöbler till det nya uterummet och jag håller på att försöka sälja de gamla möblerna på Blocket. Nu skulle de tilltänkta ute-utemöblerna enbart införskaffas så att gästerna skulle kunna ha någonting att sitta på när de gick ut för att röka.

Jag behöver nog inte berätta att mina föräldrar fick lyssna på en lång predikan. De har bestämt sig för att inte köpa några utemöbler nu.

 

Man behöver inte leva som Buddha men man kan ju tänka sig för.

Jag är bara ledsen att jag inte kommit på det tidigare, då hade jag kanske fått plats i min nya etta.


Biatch

I am 52% Asshole/Bitch.
Sort of Assholy or Bitchy!
I am abrasive, some people really hate me, but there may be a group of other tight knit assholes and bitches that I can hang out with and get me. Everybody else? Fuck ?em.
Take the
Asshole/Bitch Test
@ FualiDotCom
Nått ska man göra när man har sommarlov =)

Att bry sig eller att inte bry sig, det är frågan

Söndag 27 maj

Klockan är två. Så jag går upp och packar min lunchlåda och min skolväska innan jag går till sängs igen. Men det går fortfarande inte att somna och i ren frustration, av alla tankar som bara inte vill sluta finnas till, går jag upp igen. Denna gång för att försöka hitta någon insiktsbok som kan lugna ner mig. Då ser jag att det brinner på parkeringen. Med ena hjärnhalvan i panik och med en värdelös telefonkatalog tar det säkert fyra minuter innan jag lyckas hitta ett nummer. Konstaterar att det är en jävla tur för världen att jag inte valt en karriär som brandman medan jag snubblande får på mig byxor och jacka och springer ut för att kolla vad och hur det brinner.
Det hela handlar om en soffa, ställd mellan ett träd och en bil. Även om stora lågor fortfarande flammar så har den nästan brunnit upp nu. Det känns onödigt att ringa brandkåren. Jag springer med en spann vatten, tre omgångar och sedan är elden släkt. Efter det ringer jag jourhavande brandman och förklarar vad som hänt. Han blir irriterad, varför ringer jag när branden är släkt?

"Jag tänkte att jag borde anmäla det någonstans."

Han svarar att jag ska anmäla det till vaktmästaren imorgon, så att de kan forsla bort soffan.

"Vaktmästaren?" Okey, nej men förlåt att jag störde.

Herre Gud! Här försöker man vara en god medborgare och får inte ens en klapp på huvudet. Jag borde ha låtit skiten brinna, det var ju inte min bensinfyllda bil som stod parkerad knappt två meter därifrån. Det var inte mitt träd som blivit slickad av lågorna, inte mina ungars dagis sex meter bort.

För mig finns det ingen tvekan om att det var en anlagd brand och en brand som hade kunnat gå jävligt fel bara det blåst åt ett annat håll. Men det blir nog bra om jag anmäler det till vaktmästaren. Han bryr sig säkert han också.

Jag går och lägger mig igen, med ännu lite mer frustration inombords. Väntar på att det ska bli morgon så att jag slipper försöka sova.


Hur långt upp i arslet kan en man sticka sitt huvud?

Lördag 26 maj

5.

a, Vad menas med nyemission?

b, Vad menas med fondemission?

c, (överkurs) Vad menas med "riktad emission"?

 

A, Svar: Att emissionen är ny.

B, Svar: Att emissionen är en fond?

C, Svar: Att emissionen är riktad.

 

Jag borde inte ha lämnat in en blank tenta, jag borde ha lämnat in de ironiska skämt till svar som jag faktiskt skrev för att fördriva timmen som jag var tvungen att sitta. Antagligen hade jag fått G då.

Jag borde kanske ha lämnat in mina teckningar också, hade ritat drakar och blommor. Vem vet, det kanske hade gett ett poäng eller två.

 

6.

a, Vad sa jag på lektionen den 16/4 precis efter att jag inom ramen av fem sekunder nämnde vad price/earning är?

b, Vad antydde jag i slutet av den lektion där jag tog alla mina exempel rakt ur boken och trots det räknade fel samt använde fel begrepp så ni blev ännu mer förvirrade?

 

A, Svar: Att du skulle lägga ut dina värdelösa PowerPoints (dekorerade med dagiskritor) i våra gemensamma mappar kanske?

B, Svar: Var det kanske då du antydde att vi va lata och obildade genom att säga att vi inte var vana vid att läsa böcker/kurslitteratur?  


"Ekonomi är skittråkigt!"

//Hasse Aro, programledare och ekonomijournalist

 

"Nej men jag tycker faktiskt att ekonomi är intressant, jag skulle vilja lära mig det här. Jag kan tänka mig att det till och med kan vara kul, bara man kan det."

//Tell, innan hon viste hur X resonerar.