Pinsamt Svt

Torsdag 21 juni


Hade jag varit Sven Otto Littorin hade jag strypt reportern.

Trots att han vill kväva diskussionen i sin linda ställer han tillslut (Svt:s ordval) upp på en intervju för att förklara. Och förklara, det får han!
En tredje gång, fortfarande hyfsat lungt och sansat, förklarar att han examen stod på CV:et eftersom han tagit den i god tro och inte hade någon anledning att tro att det var en oseriös examen.
Bara för att hetsen ska sluta och för att folk ska få engagera sig i vad som är viktigt, för att han ska kunna engagera sig i det som är viktigt - sitt jobb - så har han plockat bort examen från CV:et på regeringens hemsida.
Men reportern verkar ha använt mikrofonen som tops för poletten ramlar inte ner.

"Men allvarligt talat...." säger Littorin och försöker för fjärde gången förklara för den hetsige terrier-reportern.
Sedan går det inte längre och Sven Otto går ifrån kameran.  Den ettriga terriern verkar tro att han ska sätta dit någon, att ett fruktansvärt brott har begåtts och att han minsann är den nye Aschberg/Högsta domstolen, så han sätter efter Littorin som får ta skydd bakom livvakten/pressekreteraren/nån.

Påstår inte att Sven Otto Littorin är oskyldig eller att han, om inte från början så kanske i efterhand fått reda på att universitetet inte uppfyllde kraven för att lämna ut nämnda examen.
Men man behöver inte försöka trycka ner folk och man kan faktiskt använda värdefull sändningstid till något som är viktigare när ändå inget nytt framkommer!
Pinsam journalistik Svt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback